Federatia Română de Rugby continuă seria acțiunilor de inițiere și specializare prin organizarea unor noi cursuri de prim ajutor. Acestea sunt gratuite și se adresează în primul rând cadrelor medicale care activează sau sunt în parteneriat cu cluburile de rugby din SuperLiga și Divizia Națională de Seniori. Cursul va avea loc joi, 2 septembrie, la București și va fi organizat respectându-se normele de igienă și distanțare socială în vigoare.
Durata cursului este de aproximativ 9 ore și se va ține la sediul Federației Române de Rugby (bdul Mărăști nr 20, sector 1 București). Numărul maxim de cursanți este de 18 persoane.
Cursul este structurat pe două etape:
Modul online – fiecare participant trebuie să efectueze modulele online cu cel puțin 3 zile înainte de susținerea probei practice și să trimită pe mail dovada absolvirii acestora
Modul practic – cursul propiu-zis în care vor fi prezentate aspectele teoretice din modulul online și efectuarea unor scenarii practice întâlnite pe terenul de rugby. În plus, la finalul cursului practic, există o evaluare individuală bazată pe noțiuni teoretice și practice.
Cerinte Curs Nivel 1:
- Vârsta minimă 16 ani
- Creare cont pe platforma WR https://passport.world.rugby/ro/
- Completare modul Prim Ajutor în Rugby https://passport.world.rugby/ro/bunastarea-jucatorilor/primul-ajutor-in-rugby/
- Completare modul Rugby Ready https://passport.world.rugby/injury-prevention-and-risk-management/rugby-ready/
Trimiterea formularelor care dovedesc absolvirea celor 2 module la adresa de e-mail medical@frr.ro și cursuri@frr.ro până la data de 30.08.2021 pentru a finaliza procesul de înscriere.
Cursul va fi susținut de către educatorii World Rugby: Dr. Alin Popescu, Dr. Vlad Ilie și Dr. Dan Wanya.
Aceste cursuri de prim ajutor în rugby Nivel 1 (First Aid în Rugby Level 1-FAIR1) fac parte din structura impusă de World Rugby la nivel internațional. Cele două foruri internaționale, Rugby Europe și World Rugby, doresc să aducă aceste măsuri de lucru și la nivel național, sub formatul Player Welfare, menit să standardizeze tipul și calitatea acțiunilor de prevenire și îngrijire a sportivilor care practică rugby la orice nivel (profesionist sau amator, seniorat sau juniorat). Aceste protocoale organizate pe nivele (FAIR1, ICIR-Immediate Care in Rugby, AICIR-Advanced Immediate Care în Rugby, etc.) vor putea fi abordate gratuit, în sistem secvențial, de orice cadru medical care își manifestă interesul în scris, cu ocazia organizării cursurilor de către FRR și World Rugby. Aceste cursuri completează sistemul de pregătire în rugby impus de World Rugby alături de pregătirea fizică, antrenorat, etc.
Sursa: https://rugbyromania.ro/curs-de-prim-ajutor-world-rugby-level-1-organizat-de-frr-la-bucuresti/
Imagine: https://rugbyromania.ro